Fűkaszálás

Fűkaszálás

Az elhanyagolt, gyomos terület nem nyújt valami szép látványt. Ha például épp most sikerült szert tennünk egy kiváló helyen lévő üres telekre, amely ilyen állapotban van, akkor pedig még a ránk váró hosszas és fárasztó munkára gondolni is ijesztő lehet. Az áthatolhatatlan bozót, az akár embermagasságúra elburjánzott gaz könnyen elveszi az ember kedvét a kertészkedéstől. Ha beláthatatlannak tűnik a terület rendezése, akkor jusson eszünkbe, hogy sok máshoz hasonlóan erre a munkára is vannak elkötelezett, professzionális, alapos szakemberek!

Milyen területen segíthet a fűkaszálás?

Alapvetően azokon a területeken érdemes inkább kaszálni, ahol a fűnyírás nem opció. Ilyen lehet például egy meredekebb domboldal vagy egy egyenetlen, hepehupás terep, ahol a fűnyíróval való munka nehézkes lenne. Árokparton, vagy ahol bozótirtás után elkezdtek növekedni a fák vagy a bokrok, szintén nagy segítség lehet. A kertben kerítés, bokrok, fák mellett, vagy nagyon magas fű esetén érdemes végezni.

Laikusok számára egy tipp, hogy mely esetekben jó ötlet a fűkaszálás: ha a területen a növényzet magassága 30-35 cm, vagy annál nagyobb, illetve, ha 1 cm-nél nagyobb szárvastagságú növények is vannak a területen. Ezekben a helyzetekben vessük el a fűnyírást, és válasszuk inkább a kaszálást.

Cégünk damilos fűkaszálással oldja meg ezeket a helyzeteket.

A rendezetlen területeken gyakran nem csak a fű nőtt túl nagyra, de előfordulhatnak bokrok, cserjék, akár veszélyessé vált, kiszáradt, korhadt fák is. Átlagember számára ezek kiirtása, eltávolítása még több fejvakarással járhat, mint a túlnőtt fűvel való elbánás. Bár a bozótirtás legjobb módja az elkerülés, a növények megfelelő gondozása – azaz az, ha el sem jutunk addig, hogy irtásra legyen szükség -, természetesen előfordulnak olyan esetek, amikor ehhez már késő van. Ezen kívül a bozót- és cserjeirtáshoz megfelelő eszközökre is szükség van, például motoros kaszára, bozótirtóra vagy ágaprító gépre, amelyek hosszú munkaórákat válthatnak ki. Egy veszélyes fával szintén nem könnyű laikus számára bármit is kezdeni.

Ezekre a problémákra is kínálunk kiváló megoldásokat, kollégáink ugyanis részleges cserje- és bozótirtást is vállalnak, valamint a veszélyes fákat is eltávolítjuk, vagy a problémás részeket veszélytelenítjük.

A szolgáltatások ára függ a terület nagyságától, valamint attól, hogy milyen mennyiségű, mekkora sűrűségű növényzet borítja. Fontos szempont az is, hogy mennyire meredek a munkaterület, illetve mennyire nehézkes annak megközelítése. Veszélyes fák esetén a fa mérete, fajtája, állapota, kora, a kezelendő terület mérete, valamint az esetleges akadályoztatás (pl. futó vezetékek) befolyásolják az árazást.

Kezelésre szoruló, rendezetlen, gyomos terület esetén gondoljon ránk! Ön nyugodtan hátra dőlhet, mi pedig a munka végeztével sokkal rendezettebb, esztétikusabb, használatra kész területet adunk át Önnek!